Vücudumuzun belli başlı bazı bölgelerinde diğer bölgelere oranla daha fazla ve daha sık kıllanma (tüylenme) görürüz. Bu kıllar’da zamanla istenmeyen tüy adını alırlar. Koltuk altı kılları da bu istenmeyen tüylerdendir. Koltuk altı kılları neden çıkar sorusuna bilimsel bir sonuç bulamadık ancak her kıllanan bölgede olduğu gibi koltuk altı kıllarının da faydası aşikardır.
Bildiğimiz üzere kıllar insan vücudunu soğuktan ve cilt derisini tahriş olmaktan korurlar. Koltuk altı kıllarının da çıkma amaçlarından biri bu olabilir. Çünkü koltuk altımız yaz sıcağında kıllı da olsa kılsız da olsa terlemektedir. Kolların da sürekli hareket halinde olması bu terle birlikte oluşan sürtünmeyle deride ciddi tahrişlere, pişik dediğimiz durumlara yol açabilecektir. Bu nedenle koltuk altı kıllarının varlığı gereksiz değildir. Çoğumuz bu kılları traşladığımızda sıcak havalarda koltuk altı bölgesindeki yanma hissini yaşamışıktır.
Tabi gereksiz değil aksine çıkması faydalıdır dediğimiz koltuk altı kıllarının bakımı düzenli ve zamanında yapılmalıdır. Bu kıllar periyodik bir şekilde alınmalıdır. Aksi halde faydalı değil hem kendimize hem çevremize zararlı olabilir.
Peki koltuk altı kılları nasıl alınmalı, koltuk altı bakımı nasıl yapılmalı diye soracak olursak. Koltuk altı kılları genellikle jilet ile traşlama yapılarak alınmaktadır. Jilet ile alırken de şu hususlara dikkat etmeliyiz. Öncelikle traşlama yapacağımız bölgeyi sıcak su ile yumuşatalım, daha sonra köpük veya sabun ile kayganlaştıralım. Koltuk altı kıllarını almak için genellikle oynar başlıklı jiletler kullanalım, bu jilet ile kayganlaştırdığımız bölgedeki kılları çıkma yönüne göre alalım. Bu sayede cildi tahriş etmeden koltuk altı bakımımızı gerçekleştirmiş oluruz. İşlem sonrası da koltuk altı bölgesine yumuşatıcı bir krem sürebiliriz. Ancak alkollü kozmetik ürünleri, kolonya, parfüm, deodorant vb. ürünler kullanmayalım.
Koltuk altı kıllarını ne kadar sürede almalıyım diye soracak olursak da, jilet ile traşlayarak yapacağımız işlemlerde bu işlemi 2 haftada bir periyodik olarak gerçekletirmemiz uygun bir koltuk altı bakımı olacaktır. Ağda yapılarak , epilatör aletleri ile alınarak, lazer epilasyon yaptırarak da koltuk altı tüylerini almak mümkündür. Bu tip işlemlerde periyodik bakım süremiz ise 2 haftadan daha fazla olabilir.
elif
bunu şimdi yapacagım güzel mi degil mi ögrenecegim
Editör
Evet uyguladiktan sonra yorumlarınızı bekliyorum